• Divadelné predstavenie v anglickom jazyku

          • Súčasťou maturitnej skúšky z anglického jazyka je otázka o kultúre a umení. Dopoludnia 7. februára 2024  sme mohli na vlastnej koži zažiť trochu kultúry - divadelné predstavenie s názvom United Neighbours of London sprostredkované Divadelným Centrom. Išlo o činohernú anglickú divadelnú inscenáciu, ktorá bola koncipovaná ako učebná pomôcka na precvičenie anglického jazyka. Dej sa odohrával v jednej z londýnskych bytoviek. Sedem poschodí, sedem nájomníkov, sedem osudov... Tajomný list, ktorý dostali obyvatelia bytovky, zamiešal osudy všetkých nájomníkov a ukázal, aké dôležité je pomáhať si. Príbeh upriamil pozornosť diváka na dobré vzťahy so svojimi najbližšími, najmä na vzťahy s tými, ktorých máme okolo seba, pod sebou, nad sebou alebo len cez chodbu. Rodinu a susedov si v živote nevyberieme, preto je dobrý sused nad zlato. Doba, ktorú žijeme, je v digitálnom zmysle extrémne sociálna, ale chýba jej fyzický kontakt, dotyk, skutočná realita. Viac pozornosti sa dostáva displejom, ako ľuďom z mäsa a kostí okolo nás. Preto bolo dobré zastaviť sa a popremýšľať, ako môžeme zlepšiť vzťahy so svojimi blízkymi.

          • LYŽIARSKY KURZ

          • Už niekoľko zimných sezón navštevujeme  lyžiarske stredisko Hronec neďaleko Brezna.  Aj v dňoch 29.1.2024 -2.2.2024 sa 71  žiakov našej školy zúčastnilo lyžiarskeho kurzu.  Hoci v tých dňoch vládlo teplé a slnečné počasie, v stredisku boli výborné podmienky pre výcvik lyžovania. Chlapci a dievčatá prežili päť aktívnych dní na zjazdovke v krásnom horskom prostredí. Zvládli nielen základy lyžovania, ale našli si čas aj na  relax, oddych a zábavu v hoteli Drotár, kde boli ubytovaní. Okrem lyžovania sa venovali aj stolnému tenisu a šachu. Víťazom stolnotenisového turnaja sa stal Jaroslav Čonka z I.C triedy  a víťazom šachového turnaja Dominik Polakovič z I.B triedy. Žiaci získali nové lyžiarske skúsenosti, čím sa pre mnohých z nich otvorili nové športové možnosti trávenia voľného času.

          • Autoopravár junior 2024 - školské kolo

          • Autoopravár Junior je stredoškolská súťaž pre študentov autoopravárenských odborov: Automechanik, Autoelektrikár, Karosár, Lakovník a Autotronik, ktorej   cieľom je propagácia remesla autoopravára medzi širokou verejnosťou ako aj spojenie zamestnávateľov so školami a žiakmi. V rámci trojkolovej súťaže, od školského kola až po celoslovenské finále prebieha porovnanie teoretických a praktických znalostí súťažiacich a nadviazanie spolupráce medzi vyučujúcimi a žiakmi zúčastnených škôl. 22. ročník sme na našej škole odštartovali v učebni výpočtovej techniky 25. januára 2024 školským kolom, ktorého sa zúčastnilo 70 žiakov.  Online test preveril ich odborné znalosti v oblasti konštrukcie motorových vozidiel, elektrotechniky, elektroniky, technológie opráv motorových vozidiel, diagnostických zariadení a riadenia motorových vozidiel.

            Výsledky školského kola:

            ​​​​​​​Autotronik: I. miesto - Jakub Bugala – 93,3 %   

            Autoopravár  - mechanik  I. miesto - Jakub Kriško – 58,3%   

            Autoopravár - lakovník  I. miesto - Marek Plecho – 56,9%